Fiom Den Haag

Wij denken met je mee, informeren je over alle mogelijkheden en staan je bij.

Visie

FIOM Den Haag biedt vanuit een neutrale, oordeelvrije houding psychosociale en praktische hulpverlening bij taboegevoelige en ethisch moeilijke kwesties als onbedoelde zwangerschap, abortus, zwangerschapsverlies, jong ouderschap, kinderwens, bewust alleenstaand moederschap, vruchtbaarheidsproblematiek en ongewenste kinderloosheid. 

De maatschappelijk werkers van FIOM Den Haag zijn gespecialiseerd in het bieden van begeleiding, ondersteuning en advies bij de bovengenoemde thema’s. Zij beschikken over de juiste kennis en houding die nodig is om vrouwen (en hun partner) met hulpvragen op het gebied van kinderwens en/of (problematische) zwangerschap professioneel te begeleiden en een veilige, oordeel vrije omgeving te creëren waarin zij vrijuit kunnen praten.

Levensbeschouwing

Veel van de onderwerpen waar FIOM Den Haag mee werkt zijn taboegevoelig in onze samenleving, zoals onbedoelde zwangerschap/ abortus. FIOM Den Haag is niet voor of tegen abortus. De FIOM biedt vrouwen (en hun partner) een veilige, oordeelvrije omgeving om wel open over taboegevoelige onderwerpen te kunnen praten.

Voor de gespecialiseerde maatschappelijk werkers van FIOM Den Haag heeft de keuzevrijheid van de (onbedoeld zwangere) vrouw prioriteit; wij hebben dan ook een neutrale houding t.o.v. de verschillende keuzemogelijkheden.  Wij sturen niet naar een bepaalde keuze, maar zetten voor/ tegen argumenten en overwegingen van de verschillende keuzemogelijkheden samen met de vrouw (en haar partner) op een rij, verhelderen, informeren en stimuleren de vrouw (en haar partner) om zelf een weloverwogen keuze te maken waar zij achter kunnen staan.

Missie

FIOM Den Haag heeft als missie dat iedere onbedoeld zwangere vrouw (en haar partner), toegang heeft tot objectieve keuzehulp opdat zij, correct geïnformeerd en op weloverwogen wijze, een eigen keuze kan maken m.b.t. het wel of niet uitdragen van de zwangerschap. Het nemen van een goed overwogen besluit vermindert de kans op psychosociale problemen in een later stadium en vergroot de zelfredzaamheid en de eigen regie en kracht van de hulpvragers.

Onze hulpverlening is gratis en vertrouwelijk. Je hebt geen verwijzing nodig.